vineri, 8 iulie 2022

O vacanță pe Tărâmul Zeilor este de neratat

Bucurați-vă de o zi relaxantă în unul dintre cele mai speciale city break-uri în Atena de care ați putea avea parte și de momente de poveste în liniște și pace, cu cele mai speciale activități pe care le-ați putea face.

Vizionarea unui film la un cinematograf în aer liber

Vara în Atena înseamnă nopți de film sub cerul liber, popcorn proaspăt preparat și chiar mâncare bună și beri reci. Majoritatea cinematografelor în aer liber au mese rotunde mici fiecare cu câte două locuri, iar oamenii se pot bucura de băuturi și gustări mai confortabil și mai bine. În mod sigur veți descoperi că în oraș există peste 40 de cinematografe în aer liber, iar Cine Thisio este probabil cel mai faimos și mai drăguț, deoarece chiar deasupra ecranului de film se vede Acropola puternic luminată. O experiență pe care vă recomandăm să nu o ratați pentru absolut nimic în lume pentru că nimic nu poate fi mai fascinant decât un film la poalele unuia dintre cele mai cunoscute și mai importante monumente istorice din  lume.

Vizitează piața centrală și mănâncă ca un localnic

Cumpărarea alimentelor de la Piața Centrală din Atena poate fi o experiență intimidantă. În timp ce fiecare comunitate ateniană are o piață săptămânală în aer liber, piața centrală a orașului de pe stradă Ioğlu de lângă Piața Monastiraki este, fără îndoială, o necesitate pentru cumpărături. Piața este imensă, găzduită într-o clădire foarte înaltă și impresionantă. Zeci de producători își vând marfă și le fac reclamă tare, glumind și discutând deschis cu fiecare persoană. De la atmosferă și până la gustul fantastic al mâncării, totul se ridică la cele mai înalte așteptări posibile.

Savurați un cocktail la unul dintre barurile cu terasă din Atena

Atena este cunoscută pentru barurile sale spectaculoase de pe terase, unde vă puteți bucura de perfectul Mai Tai sau de un Mohito cu vedere la Acropola puternic luminată. Puteți alege dintr-o multitudine de locații care îți oferă cocktail-uri grozave, lounge-uri, muzică relaxantă și o vedere absolut incredibilă asupra Acropolei care strălucește și se reflectă în paharele voastre. Este înțelept să nu ratați această experiență, deoarece este echivalentul din dicționar al „nopților uimitoare de vară” și cu siguranță vă veți îndrăgosti de atmosferă și de tot ceea ce are aceasta de oferit.

Înlocuirea de gardă

În fața Parlamentului Greciei din Piața Syntagma se află un monument dedicat tuturor soldaților greci care și-au dat viața pentru țară. Cunoscut sub numele de Monumentul Soldatului Necunoscut, acesta a fost sculptat la începutul anilor 1930 și este păzit de doi paznici care erau membri ai unei forțe de elită numită „Evzones”. Ei poartă un costum tradițional numit „fustanella” și trebuie să rămână complet nemișcați (și muți) în timpul comunicării.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu